вторник, 16 октября 2012 г.

Зображення до  теми формати графічних файлів

Від формату графічного файлу залежить спосіб зберігання даних малюнка (у растровому чи векторному вигляді), а також алгоритм їх стиснення. Зауважимо, що стиснення найчастіше застосовується до растрових гра¬фічних файлів, які займають досить багато місця на диску.

Розглянемо найпоширеніші формати графічних файлів.






  IrfanView — невеликий за розміром, але багатий по функціональних можливостях, безкоштовний (для некомерційного використання) графічний переглядач. Програма може бути корисною широкому колу користувачів — від початківців до професіоналів.
Формат файлу - спосіб запису інформації. Поширені формати графічних файлів -. Jpg,. Jpeg,. Gif,. Png і інші. Він відображається у вигляді трьох-чотирьох букв після крапки в назві файлу. Залежно від формату файлу може змінюватися якість, дозвіл і колір зображення. Змінити формат можна в будь-якому графічному редакторі.

Fresh View — універсальний переглядач і конвертер мультимедійних файлів.

 Вивчивши різні інформаційні ресурси, ми визначили основні кольорові моделі, проаналізували способи утворення кольорів в кожній з них та сформулювали рекомендації до їх використання.



1 комментарий: